Veelgestelde vragen

Naar aanleiding van het 'Goede Start'-evenement zijn er een aantal vragen en antwoorden geformuleerd:

LEARNiD is onze veilige inlog voor toegang tot jouw (digitale) lesmateriaal. Met een LEARNiD-account kun je dus heel makkelijk en snel inloggen om je digitale materiaal te gebruiken

Voordat je gebruik kan maken van digitaal materiaal moet je eenmalig je licenties ophalen met je persoonlijke code. De persoonlijke code ontvang je uiterlijk één week voor het einde van je vakantie een e-mail.

Het schoolportaal/ELO is de elektronische leeromgeving van je school. Hierin vind je het digitale lesmateriaal die door jou bij ons is besteld. Heeft je school geen elektronische leeromgeving of wordt deze niet voor het digitale lesmateriaal gebruikt, dan heeft jouw school gekozen voor het portaal van ons. Dit portaal vind je hier.Welke keuze de school heeft gemaakt, kun je terugvinden in de e-mails die wij je gestuurd hebben over de levering. Mocht je ondanks deze informatie niet weten waar het digitale lesmateriaal voor je klaarstaat, neem dan contact op met de ICT-coördinator van je school.

Wij leveren op verzoek van de uitgever een papieren voucher. Op de voucher staat de werkwijze/instructie hoe je het digitale lesmateriaal kan activeren en gebruiken. Dit digitale lesmateriaal kun je niet vanuit je schoolportaal/ELO activeren, je hebt je voucher nodig om toegang te krijgen via de methodeportal van de uitgever. Vouchers leveren wij vaak als brief in een enveloppe. Heb je de voucher per ongeluk weggegooid of ben je hem kwijt, neem dan contact op met de docent of ICT-coördinator van je school.

App4Learning is een gratis app (van VanDijk) waarmee jij digitale leermiddelen kunt gebruiken op je iPad/tablet. Om ‘m te downloaden ga je naar de App-store. Zoek naar de App4Learning app. Hoe je een app van App4Learning op je iPad/tablet zet? Om het digitale lesmateriaal te activeren, log je in op het schoolportaal/ELO van jouw school en klik je de link aan van het digitale leermiddel. Er volgt een koppelcode die je nodig hebt om het digitale lesmateriaal te downloaden op de app. Log vervolgens in op App4Learning met je inloggegevens en voer de koppelcode in. Het digitale lesmateriaal wordt nu getoond op je boekenplank.

Wanneer je een digitale licentie alsnog wilt bestellen, klik dan hier om een bestelling te plaatsen via onze website.

Lukt het niet om in te loggen in het digitale lesmateriaal en heb je wel de correcte gegevens ingevoerd, controleer dan of je misschien per ongeluk de Caps Lock toets hebt geactiveerd. Is dit niet het geval, dan kun je via VanDijk Digitaal jouw inloggegevens opvragen door te klikken op de button ‘wachtwoord vergeten?’. Vervolgens ontvang je jouw inloggegevens per e-mail.

Je krijgt de inloggegevens voor de digitale leeromgeving van je school. Wanneer je deze niet hebt gekregen of kwijt bent, dan kun je ze via jouw school bij de ICT-coördinator opvragen.

Wanneer je de pagina niet goed in beeld krijgt, kan het zijn dat dit te maken heeft met pop-ups. Zorg ervoor dat jouw computer deze pop-ups toestaat. In Internet Explorer controleer je dit door naar ‘Extra’ en dan naar ‘Pop-upblokkering’  te gaan. Krijg je de site nog niet in beeld, geef dit dan aan ons door via de pagina ‘Contact & Service’. Wij nemen vervolgens binnen twee werkdagen contact met je op.

Digitaal lesmateriaal kun je op onze website bestellen, via de leermiddelenlijst van jouw school. Door de juiste schoolgegevens te selecteren vraag je de leermiddelenlijst op en geef je aan welke digitale licenties je wilt bestellen. Heb je eerder bij VanDijk besteld? Gebruik dan jouw persoonlijke inloggegevens óf je klantnummer en postcode om de bestelling af te ronden en te verzenden. Heb je nog niet eerder bij VanDijk besteld? Kies dan voor de optie ‘Nieuw bij VanDijk’. Er wordt gevraagd om jouw persoonsgegevens in te voeren en de bestelling af te ronden en te verzenden.

Van Dijk Digitaal leren is onze digitale omgeving en geeft toegang tot jouw digitale lesmateriaal. Op de website www.vandijk.nl/digitaal of http://digitaal.vandijk.nl kun je inloggen en gebruik maken van jouw digitale lesmateriaal.

Om het digitale lesmateriaal op je iPad/tablet te benaderen zijn er twee mogelijkheden. De eerste is door in je browser op je iPad/tablet het webadres van je schoolportaal/ELO op te geven om vervolgens in te loggen en zo het digitale lesmateriaal te benaderen. Dit is dezelfde werkwijze als op de computer/laptop. De tweede is via de app die sommige schoolportalen/ELO’s hebben. Indien deze beschikbaar is, kun je in Google Play of in de appstore van Apple de app downloaden en via de app inloggen.

Nee, dat is niet mogelijk, omdat digitaal lesmateriaal persoonlijk is. In verband met het klaarzetten van jouw digitale lesmateriaal in je eigen schoolportaal/ELO, is het niet mogelijk om voor meerdere gezinsleden onder één account te bestellen.

Het is niet mogelijk om buiten de school om digitale licenties te bestellen.

Via schoolportaal of ELO (elektronische leeromgeving)
Uiterlijk één week voor het begin van het schooljaar krijg je van ons een e-mail. Daarin staat dat je lesmateriaal beschikbaar is. Van je school krijg je een e-mail met daarin de link naar het schoolportaal of de ELO en je logingegevens. Klik op de link naar het schoolportaal of de ELO die je school heeft gekozen. Log in met de gegevens die je van je school hebt gekregen.

Via VanDijk
Ga naar digitaal.vandijk.nl. Login met je logingegevens of maak een account aan*.
*Je moet jezelf éénmalig aanmelden zodat we de koppeling kunnen leggen tussen wie je bent en op welk digitaal lesmateriaal je recht hebt.

Account aanmaken op digitaal.vandijk.nl
Klik op de button ‘Meld je aan’ en vul de verplichte velden in. Controleer of je gegevens juist zijn en klik op ‘Aanmelden’. Voortaan kun je met je zelfgekozen naam en wachtwoord inloggen op digitaal.vandijk.nl.

Doorloop dan eerst de volgende stappen:

  1. Ben je ingelogd op je schoolportaal of de ELO?
  2. Zie je het overzicht van je digitale lesmateriaal?
  3. Klik op de link naar je lesmateriaal.

Vraag je docent of de ICT-coördinator op jouw school om hulp als bovenstaande niet werkt.

Je digitale lesmateriaal is gedurende het hele schooljaar geldig, tenzij anders vermeld. Vanaf een week voor de eerste schooldag kun je het activeren en gebruiken.

Één week voor het einde van je vakantie zetten we je digitale lesmateriaal klaar. Je kunt het dan vinden op je schoolportaal of op digitaal.vandijk.nl. Je krijgt van ons ook nog een e-mail met uitleg over de levering.

Dat kan in een aantal stappen:

  1. Je krijgt van je school de benodigde inloggegevens en de link naar het schoolportaal of de ELO (elektronische leeromgeving)*
  2. Log in op je schoolportaal of ELO
  3. Selecteer het digitale lesmateriaal dat voor je klaarstaat **.

*Geen inloggegevens? Neem dan contact op met de ICT-coördinator op jouw school.
** Kun je het digitale lesmateriaal niet vinden en heb je het wel besteld? Ga dan naar de ICT-coördinator op jouw school, hij kan vervolgens zien welk lesmateriaal voor jou is klaargezet.

Je krijgt een paar dagen voor je eerste schooldag een e-mail met je digitale lesmateriaal. Heb je besteld ná je eerste schooldag? Dan krijg je binnen drie werkdagen toegang tot je digitale lesmateriaal.

Op basis van de vakantie in jouw regio ontvang je uiterlijk één week voor het einde van je vakantie een e-mail met alle details.