Kwadrant 1: ELF met ELO

ELF is de afkorting van Extern Leermiddelen Fonds. Dit betekent VanDijk het leermiddelenfonds voor u beheert en dat u, indien u voor deze module kiest, door ons volledig ontzorgd wordt. VanDijk adviseert, controleert en neemt het financiële en logistieke proces van u over.

ELO is de afkorting van Elektronisch Leerling Omgeving. Dit is het systeem voor administratieve verwerking van leerlinggegevens, cijfers en roosters. Via deze omgeving wordt het digitale lesmateriaal geleverd.

Digitale levering
In dit kwadrant wordt het digitale lesmateriaal geleverd via de ELO. Hierbij is het belangrijk dat het zogenaamde ‘pre-matchen’ plaats vind, pre-matchen is het koppelen van leerlinggegevens. Zo weten de systemen welke leerling, welk digitaal lesmateriaal hoort te ontvangen. Het pre-matchen is een geautomatiseerd proces in uw ELO en kan plaats vinden nadat de leerlingadministratie is ingevoerd, dit is meestal 1 week voor de start van het schooljaar. Indien u hierbij ondersteuning wilt kunt u zelf een afspraak met ons maken via de reserveringsmodule.

NB: GLF is de afkorting van Gefaciliteerd Leermiddelen Fonds. Dit is feitelijk een mengvorm van ELF en ILF. De school kiest ervoor om eigenaar van de boeken te zijn maar heeft het financiële en logistieke proces uitbesteed. In de digitale uitlevering kan dit zowel in kwadrant 1 [met ELO] of in kwadrant 2 [Bundle] voorkomen.